Big 5 expert Debby 's-Gravendijk van DSG Legal

Debby ‘s-Gravendijk van

DSG Legal

Ik weet (bijna) alles van:
ondernemen met juridisch zo min mogelijk risico

Ik kan je heel goed op weg helpen, omdat:
ik ervoor zorg dat jouw zaken aan de voorkant juridisch goed geregeld zijn zodat jij met rust, inzicht en zekerheid kunt ondernemen.

Mijn online visitekaartje: DSG Legal

……

……

Wat persoonlijke weetjes om mij alvast beter te leren kennen!

…..

Niemand weet dat:
ik graag vroeg op sta om een stuk te gaan hardlopen voordat ik aan de slag ga. Eerst een kop thee, hardloopschoenen aan, mp3-speler op en lopen maar!

De grootste hobbel was:
het loslaten van een vaste positie en meer leren vertrouwen op mijzelf en mijn eigen bedrijf. Als persoon ben ik daardoor enorm gegroeid. Als ondernemer moet jij ook uit jouw comfortzone durven stappen. Achteraf zal jij dan denken: “Ik wist niet dat ik het in mij had!” Dan ben je trots op jezelf!

Mijn ‘oeps’-moment:
Ik ging ervan uit dat ik een opdracht binnen had op het moment dat ik de klant de offerte toestuurde. Ik vergat dat de klant met een offerte naar de concurrent kon gaan en hen kon vragen tegen welk tarief zij het zouden leveren. Ik zorg nu dus altijd dat ik in control blijf en laat in mijn offerte niet helemaal zien hoe ik iets doe en met welke middelen. Ik maak liever een afspraak om de offerte te bespreken.

De reden voor een feestje:
Dat ik een succesvol juridisch kantoor heb neergezet en mooie samenwerkingen ben aangegaan. Dat een goede klantenkring van boeiende en creatieve ondernemers mij beschouwt als een betrouwbaar adviseur. Mijn kantoor heeft met recht een stevig fundament!

De les die de bizarre coronatijd mij leert:
Blijf als ondernemer hoe dan ook positief. Met een positieve mindset weet je hoe je jouw business flexibel kunt houden en hoe jij kunt inspelen op de toekomst. Businessmodellen zullen niet meer hetzelfde zijn, maar veranderen. Met een positieve mindset kun jij doelen stellen en resultaten behalen en jouw (potentiële) klanten aan je binden. Zorg er wel voor dat jouw juridische documenten meegroeien met die verandering in jouw businessmodel en laat ze dus met regelmaat controleren op juistheid, volledigheid en actualiteit.

…..

Vind hier meer informatie over onze andere Big 5-experts en over onze Big 5-programma’s