De bedrijfskantine. Het roept al gauw het beeld op van een broodje kroket en een kop soep. Of iets anders wat al gauw onder de noemer ‘junk food’ valt en je snel naar binnen kunt werken. De keuzevariatie is vaak beperkt en het aangeboden menu laat wat betreft het aanbod van gezonde voeding vaak te wensen over.
WE CANTEEN
‘Dat kan absoluut anders’ vinden ze bij We Canteen. Hun concept is gebaseerd op meer variatie en meer keuze. Lekker en gezond lunchen in een omgeving die je elke dag weer inspireert en verrast. Met een cateringaanbod dat verzorgd wordt door lokale horeca-ondernemers in een foodcourt. In de WE CANTEEN food courts wisselen ze elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd. Van Surinaamse roti tot Japanse sushi, van Nederlandse wentelteefjes tot Spaanse paella. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.
Food courts
In Nederland is een food court nog een vrij nieuw begrip, maar in het buitenland zijn ze niet meer weg te denken. Verschillende lokale horeca-ondernemers met elk hun eigen specialiteit focussen zich ieder op het bereiden ervan en serveren het op één lokatie. Op die manier kunnen de gasten in het bedrijfsrestaurant een eigen gerecht samenstellen en toch samen eten. WE CANTEEN bedrijfscatering verdiende met dit concept in 2013 de Award voor de ‘Meest Innovatieve Catering Concept van Nederland’.
Vraag en aanbod
De idee van WE CANTEEN is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen: bedrijfseigenaren die een andere invulling zoeken voor hun bedrijfsrestauratie matchen met lokale ondernemers die graag de bedrijfscatering voor hun rekening willen nemen. WE CANTEEN beschikt over meer dan 300 lokale ondernemers die jouw lunch een verhaal en gezicht verhaal geven. Het gebruiken van eerlijke en verse lokale producten in hun gerechten is één van de andere pluspunten van het werken met lokale ondernemerschap.