In Nederland kun je veel verschillende soorten subsidies aanvragen. Subsidies zijn een welkome tegemoetkoming in de kosten die organisaties maken voor bepaalde werkzaamheden en projecten. Toch vragen lang niet alle bedrijven en ondernemingen die in aanmerking komen voor een subsidie deze ook aan. Zij laten in feite dus geld liggen. Zonde!
Om organisaties te helpen bij het verzilveren van hun subsidiepotentieel zijn er verschillende adviesbureaus opgericht. Aan het inschakelen van een subsidieadviseur zijn uiteraard kosten verbonden. Dus waarom zou je een subsidieadviseur inschakelen om subsidie – en dus geld – te ontvangen? Na het lezen van dit artikel weet je het antwoord op die vraag.
Waarom organisaties geld laten liggen
Nederland heeft, op regionaal en nationaal niveau, een uitgebreid subsidielandschap. Jaarlijks gaan er subsidies af en komen er weer subsidies bij, allen met hun eigen voorwaarden en indienprocessen. Voor organisaties is het moeilijk om de veranderingen, voorwaarden, deadlines en bijpassende wet- en regelgeving in het subsidielandschap bij te houden. Dat is een fulltime job op zich. En dan hebben we het nog niet over de subsidiemogelijkheden op Europees niveau waar Nederlandse bedrijven voor in aanmerking komen…
Naast het helder hebben van alle relevante subsidiemogelijkheden, is het ook nog zaak om een kwalitatieve aanvraag in te dienen – vóór het einde van de deadline. De kwaliteit van de aanvraag bepaalt in zekere mate de slagingskans. Daarnaast moet ook worden gedacht aan alle administratieve vereisten.
Het voordeel van een subsidieadviseur
Een subsidieadviseur heeft bovenstaande zaken wél helder. Dat betekent dat hij of zij relevante subsidiemogelijkheden in kaart kan brengen en benutten op regionaal, nationaal en Europees niveau. Een subsidieadviseur is bekend met de deadlines, voorwaarden en bijpassende wet- en regelgeving én kan helpen bij het schrijven van een kwalitatieve subsidieaanvraag. Zo helpt een subsidieadviseur bij het in beeld brengen van subsidiekansen én het behalen van maximaal rendement uit de subsidie(s).
Een goede subsidieadviseur helpt je niet alleen bij één of enkele subsidiekansen, maar monitort ook alle kansen voor je bedrijf. Adviesbureau Leap bijvoorbeeld, zoomt in op de bedrijfsstrategie en kijkt vooruit middels een subsidie roadmap. Leap kan je helpen bij subsidies als de bekende subsidie Praktijkleren en SLIM subsidie, maar kijkt ook naar andere minder bekende subsidies én subsidiekansen voor de toekomst! Met een aantoonbaar (internationaal) trackrecord kunnen zij ook jouw organisatie helpen bij het verzilveren van het maximaal subsidiepotentieel.
Ga jij een subsidieadviseur inschakelen?
…
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met leap.nl