Samenwerken content voor een van onze inspiratierubrieken, vrouwelijk ondernemerschap, startende ondernemers

In het ‘Inspiratie’-onderdeel van vrouwen-ondernemen.nl publiceren we regelmatig interviews met vrouwelijke ondernemers over hun ondernemerservaringen om andere vrouwen te inspireren.

Wij zijn voor dit onderdeel altijd op zoek naar goede kandidaten. Lijkt het je wat om mee te werken aan een artikel over jou, je plannen en je bedrijf? Stuur ons dan een mailtje met wat meer informatie over jezelf en je onderneming. Afhankelijk van de originaliteit van je verhaal beslissen we of je een geschikte kandidaat bent. Op basis van je ondernemerservaring stellen we je bij interesse deelname in één van de volgende rubrieken voor:

‘Ik doe het!’

In de rubriek ‘Ik doe het laten we startende ondernemers in een kort artikel aan het woord over hun ondernemersplannen. Je vertelt over de redenen om voor jezelf te beginnen, je plannen, de dingen waarop je je verheugt en waar je tegenop ziet, de eerste stappen die je al hebt gezet en wat je graag over een jaar wilt zien als je terugkijkt. Voorbeelden van het uiteindelijke resultaat kun je op de overzichtspagina bekijken.

‘Watch out world…’

In de rubriek ‘Watch out world’ volgen we jou als startende ondernemer gedurende ongeveer twee jaar: vanaf het moment dat je je bedrijf inschrijft bij de KvK tot het moment dat jouw bedrijf vorm heeft gekregen. Niet alleen je ambities, maar ook de groei van je bedrijf en de hoogte- en dieptepunten die jij als ondernemer meemaakt, krijgen de aandacht.

Om dit beeld te schetsen, hebben wij vijf verschillende vragenlijsten ontwikkeld, waarvan je er iedere 3 à 4 maanden eentje krijgt toegestuurd. Elke vragenlijst is verbonden aan een eigen thema, waardoor je bij de laatste aflevering een compleet beeld hebt van de groei en de ontwikkeling van jou en je bedrijf. Meedoen aan deze rubriek vergt wel lef: je moet het geen probleem vinden om niet alleen de verhalen over je ‘ups’, maar ook over je ‘downs’ te delen.

‘Het eerste jaar van…’

In deze rubriek besteden we in een kort artikel aandacht aan jouw onderneming en blikken we terug op jouw eerste ondernemersjaar. Welke verwachtingen die je had over het ondernemerschap zijn uitgekomen? Wat waren de onverwachtse zaken waar je mee te maken kreeg? Wat waren de dingen die je meevielen? En wat zou je nu anders doen als je de klok een jaar terug zou kunnen zetten, maar wel je ervaring zou kunnen meenemen om nog eens te starten? Voorbeelden van een artikel in deze rubriek kun je hier bekijken.

‘In gesprek met…’

In de ‘In gesprek met…’ laten we vrouwelijke ondernemers aan het woord die al langer hun eigen bedrijf hebben en het leuk vinden andere vrouwen te motiveren ook die stap te nemen. Je vertelt over jouw start, je ambities en doelstellingen, je ervaringen als zelfstandig onderneemster, je overwinningen en natuurlijk je tips voor vrouwelijke starters. Voorbeelden van het uiteindelijke resultaat kun je bekijken op de pagina ‘In gesprek met….’ waar onze interviews met eerdere kandidaten terug te vinden zijn.

‘Alle ballen in de lucht’

De ‘Alle ballen in de lucht’ is de enige rubriek waar jouw ervaringen als ondernemer niet centraal staan. In deze rubriek vind je ervaringsverhalen van vrouwelijke ondernemers over die befaamde ‘work-life balance’. De uitdaging om werk-privé zo soepel mogelijk te combineren is voor vrouwelijke ondernemers vaak anders dan voor hun mannelijke concullega’s. Je vertelt over de manier waarop je probeert die balans te bewaren. Hoe zorg je dat alles zo goed mogelijk op rolletjes loopt? Hoe ga je om met ad hoc situaties en welke tip heb je voor andere ondernemers? Voorbeelden van het uiteindelijke resultaat kun je bekijken op de overzichtspagina van deze rubriek.

Hoe verloopt onze samenwerking verder?

We schrijven alle artikelen in onze rubrieken op basis van schriftelijke interviews. We sturen je daarom een vragenlijst toe, die je op je gemak en op een moment dat het jou het beste uitkomt, invult. Geen zorgen, je hoeft je niet druk te maken over goedlopende zinnen en een leesbaar verhaal; daar zorgen wij gewoon voor tijdens de redactie van het artikel. En natuurlijk krijg je het concept ter accoordering te zien voordat we het publiceren. We besteden verder aandacht aan jouw verhaal via onze social media kanalen en we nemen je mee in onze nieuwsbrief. ‘Free publicity guaranteed’ dus!

Meewerken aan een artikel?

Lijkt het je wat om aan één van deze rubrieken mee te werken? Laat het ons weten! Vertel ons wie je bent, wat je met je onderneming voor ogen hebt en hoe lang je al onderneemt. Mocht je eerst nog wat meer informatie willen hebben, mail ons dan gerust je vragen.