Tram Tran
Creator|Sparringpartner
Over TramLinkedInMail Tram
Myrthe Claus
Contentmanager|Copywriter|Sparringpartner
Over MyrtheLinkedInMail Myrthe

In 2009…

… waren we er al van overtuigd dat het ondernemerschap vrouwen vrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid kan bieden. En uit eigen ervaring wisten we dat het ondernemerschap een ideale manier is om je professionele ambities te combineren met je privé-activiteiten. Maar uit gesprekken die we vervolgens daarover voerden met vrouwen die wilden starten met ondernemen, bleek dat dat ze niet zo goed wisten hoe en waar te beginnen. Wat zij misten was één centrale plek waar je een goede dosis informatie over het vrouwelijk ondernemerschap, met een flinke snuf inspiratie en hier en daar een handje ondersteuning kon vinden.

En dat gemis was onze trigger!

windroos VOWant zoals dat gaat met goede ideeën was de oplossing voor dat probleem ons ei van Columbus: een site met informatie over ondernemerschap vrouwelijke starters. Onze ambitie? Hèt startpunt voor vrouwelijk ondernemerschap worden waar je alles vindt wat je nodig hebt om je ondernemersdroom waar te maken. Vanaf dag één hebben we daarbij goed voor ogen gehouden dat vrouwen op een andere manier ondernemen dan mannen. Ze oriënteren zich bijvoorbeeld langer en bereiden zich grondiger voor. Gaan anders om met financiële risico’s, groei en bedrijfsvoering. En, niet te vergeten, is de uitdaging om werk-privé zo soepel mogelijk te combineren voor vrouwen vaak anders dan voor mannen. Wij begrijpen dat als geen ander en hanteren dat als leidraad voor alle informatie die je op onze site vindt.

En nu….

… is vrouwen-ondernemen.nl langzaamaan uitgegroeid tot die centrale plek die we voor ogen hadden. De positieve reacties die we regelmatig ontvangen en het bijzondere extraatje als één van de vier case studies te worden gekozen in een wereldwijd onderzoek van de Europese Commissie naar een zelfde soort platform op Europees niveau geven ons de bevestiging dat we op de goede weg zitten. En ondertussen borrelen er allerlei nieuwe plannen om vrouwelijke ondernemers ook op andere vlakken te ondersteunen!