Initiatieven in tijden van corona: ondernemers voor ondernemers, samen staan we sterk

Als deze onzekere tijden waarin we ‘opeens’ zijn terechtgekomen, ons nu al iets duidelijk maken, dan is het wel hoe afhankelijk, of beter misschien, onderling verbonden we eigenlijk zijn. En dat brengt gelukkig ook positieve dingen met zich mee. Zoals deze mooie initiatieven van ondernemers voor ondernemers:

(Heb jij ook een mooi initiatief om andere ondernemers te helpen? Laat het ons weten met een reactie naar contact@vrouwen-ondernemen.nl )

Initiatieven week 30 maart – 3 april

Marrit Postma van Woordprikkelsorganiseert een 5weekse website challenge

Tijd voor Tekst!

Initiatief van Marrit Postma van Woordprikkels

Voor wie en wat: Het is belangrijk om regelmatig je websiteteksten na te lopen. Meestal is het een klusje dat je voor je uit schuift tot een rustiger moment. Maar juist nu kun je ‘achter de schermen’ je website nalopen en eventueel aanpassen of herschrijven. Tijdens de 5-weekse challenge van Marrit krijg je elke week tips voor een stukje van je website en inspiratie voor de andere teksten van je bedrijf.

Start: 30 maart (tot 3 mei)

Kosten: gratis

Meer info/inschrijven: inschrijfpagina

Doorlopende initiatieven

Larinda Bok over Online Zichtbaar zijn en personal branding

Online adviesgesprek ‘Meer impact met je uitstraling’

Initiatief van Larinda Bok – Unique Personal Branding

Voor wie en wat: Wil je meer impact met je uitstraling maken? Exclusief en representatief voor de dag komen? Dat leer je in dit online 1-op-1 persoonlijke gesprek met Larinda Bok. Larinda leert je hoe jij authentiek en representatief kunt uitstralen wie je bent en wat je te bieden hebt. Je ontdekt hoe je op een ontspannen manier vol zelfvertrouwen krachtig over kunt komen.

Start: wanneer je wil

Kosten: van € 125,00 voor € 59,00 excl. btw.

Meer info en aanmelden: inschrijfpagina

Marieke Blok van De Imagostrateeg biedt Beter in Beeld sessies

Beter in Beeld

Initiatief van Marieke Blok – De Imago-strateeg

Voor wie en wat: Vraag je wel eens af hoe je overkomt tijdens online bijeenkomsten of ontmoetingen? Het kan namelijk zijn dat je gesprekspartner alleen maar bezig is de titels van je boeken te lezen. Of zich afvraagt wat dat ene rare vlekje op jouw muur is. Jouw gezicht kan te donker zijn, waardoor de ander je eigenlijk niet goed kan zien. Alles wat visueel afleidt kan er voor zorgen dat jouw verhaal, jouw boodschap niet goed overkomt en daardoor ook niet blijft hangen. Gemiste kansen dus! Wil jij beter in beeld? In een gratis 15 minuten gesprek geef ik je tips waardoor jij beter in beeld komt.

Start: wanneer je wil

Kosten: kosteloos

Maak een afspraak met Marieke

Leonore Noorduyn dwars door je angst heen

Online meetings “Dwars door je angst heen”

Initiatief van Leonore Noorduyn van leonorenoorduyn

Voor wie en wat: Bij veel ondernemers zijn hun inkomsten ingestort of dreigen ze in te storten. Dat brengt veel onzekerheid en angst met zich mee, en dat maakt weer dat alle creativiteit stokt. Terwijl je dat juist nu zo nodig hebt. Met “Dwars door je angst heen” helpt Leonore je draagkracht te vergroten en je angst en onzekerheid te verminderen. Dat helpt je om rustiger te worden en je zekerder te voelen. Ook draagt dit eraan bij dat je creativiteit weer kan stromen zodat je je als ondernemer verder/beter kunt ontplooien.

Start: iedere vrijdag om 10.30 uur via zoom

Kosten: kosteloos

Meer info en link naar de bijeenkomsten: klik hier

Glancy van Elst Een liefdevolle schop onder je kont analyse

Een ‘LIEFDEVOLLE schop onder je kont’-analyse

Initiatief van Glancy van Elst

Voor wie en wat: Een analyse om nu met je mee te denken wat er wèl kan en om ervoor te zorgen dat je straks ook klaar bent om je business continue te houden. Je plant een afspraak in via mijn online agenda, je geeft van tevoren per mail antwoord op een aantal vragen, en ik maak een uur tijd voor je vrij om je minimaal 3 tips te geven die je direct kunt toepassen.

Start: wanneer jij wil

Kosten: kosteloos

Aanvragen: aanvraagpagina

Carina Sampers gratis coachgesprek voor ondernemers

Gratis coachgesprek

Initiatief van Carina Sampers

Voor wie en wat: Is dit voor jou een periode van bezinning? Voel je dat je andere keuzes mag gaan maken? Je bent van harte welkom voor een coachgesprek waarin Carina met je mee kijkt naar welke stappen jij kunt zetten om jouw eigen weg door deze crisis te vinden. 

Start: wanneer jij wil

Kosten: kosteloos

Meer info en aanmelden: aanvraagpagina

Larinda Bok over Online Zichtbaar zijn en personal branding

Q&A Shine & Sparkle

Initiatief van Larinda Bok – Unique Personal Branding

Voor wie en wat: Online zichtbaarheid roept profileringsvragen op. Daarom zit Larinda elke donderdag voor je klaar om in een Shine & Sparkle Q&A kosteloos antwoord te geven op jouw uitstraling- en personal brandingvragen. Ze doet dat via Zoom of per telefoon.

Start: elke donderdag, tussen 12.00 en 13.00uur

Kosten: kosteloos

Meer info en aanmelden: Stuur een mail naar larinda@uniquepb.nl en je ontvangt de inlogcode. Of bel haar tussen 12 en 13 uur op 06 14 35 45 80.

Barebra Schouten HSP ondernemerscoach

Angst-survivalgids en podcast

Initiatief van Barbera Schouten – HSP ondernemerscoach

Voor wie en wat: Angst kan je leven behoorlijk beinvloeden. Het zorgt ervoor dat je niet slaapt, niet naar buiten durft of niet aan dingen mee wil doen, waar je anders plezier aan beleeft. Het kan onrust en stress veroorzaken, zeker nu met het corona-virus. Barbera biedt een gids en een podcast aan om je angst te overwinnen.

Start: wanneer jij wil

Kosten: kosteloos

Aanvragen of luisteren: survivalgids en podcast

debby 's-gravendijke van DSG Legal beantwoordt de juridische vragen die je nu hebt

Juridisch advies en tips in Corona-situaties

Initiatief van Debby ‘s-Gravendijk – DSG Legal

Voor wie en wat: Debby beantwoordt de vragen die je als ondernemer hebt op juridisch gebied over onder meer contracten, personeel, overmacht, lopende betalingen en over hoe je juridisch in control kunt zijn. Ze denkt met je mee over alternatieven en oplossingen voor juridische situaties, zoals hoe je jouw huur gaat betalen, wat voor afspraken je daarover kunt maken met elkaar en hoe je een bedrijfscontinuïteitsplan opstelt.

Debby schreef het e-book ‘Ondernemen in tijden van Corona crisis’ dat je hier kunt downlaoden

Start: wanneer je wil

Kosten: je kunt vrijblijvend contact met Debby opnemen

Contact: Bel Debby op 06-555 62 562 of stuur haar een mailtje

Sandra Niesten - Onderneem het maar Business Boost Quickscan

Business Boost Quickscan

Initiatief van Sandra Niesten

Voor wie en wat: Juist nu we gedwongen worden stil te staan, is het moment om aan je bedrijf te werken. Waar sta je, waar wil je naar toe? Hoe kun je in deze tijd ondernemen en je bedrijf klaar maken voor de toekomst? Met de Business Boost Quickscan en een persoonlijk gesprek via Skype krijg je concrete handvatten en adviezen voor stappen die je kunt zetten.

Start: wanneer je wil

Kosten: 47€ ex. BTW)

Meer info/inschrijven: inschrijfpagina

Stephanie Osunwokeh - van Buitenen

Online training Succesvol Ondernemen én Gelukkig Leven

Initiatief van Stephanie Osunwokeh-van Buitenen van KIES Company

Voor wie en wat: Hoe zorg je in deze periode dat je in de hectiek van de dag jouw businessideeën uit kan werken én tijd hebt voor de mensen van wie je houdt? In deze online training werk je een plan van aanpak uit die met je bedrijf én je privéleven rekening houdt.

Start: wanneer je maar wil

Kosten: 197 euro ex btw

Meer info en aanmelden: infopagina

Larinda Bok over Online Zichtbaar zijn en personal branding

Virtuele meeting ‘Online Zichtbaar worden: Wat straal je uit?’

Initiatief van Larinda Bok – Unique Personal Branding

Voor wie en wat: Je gaat echt de boot missen als je in deze hectische tijd niet online zichtbaar bent. Veel ondernemers vinden dat alleen nog best spannend. Maar als je helder hebt welke vijf elementen absoluut noodzakelijk zijn, is het minder moeilijk en spannend. Na afloop van de sessie krijgen de deelnemers een algemeen stappenplan toegestuurd om hun persoonlijke zichtbaarheidsplan in te vullen.

Start: vrijdag 3 april, 9.30-10.30 uur, elke donderdag van 9.30-10.30

Kosten: kosteloos

Meer info en aanmelden: inschrijfpagina

Lilian Bos InBrainstorm interieurarchitect, ontwerpen je werkplek thuis

Ontwerp je thuiswerkplek

Initiatief van Lilian Bos – InBrainstorm

Voor wie en wat: Opeens zit je verplicht thuis en vind je dat je je werkplek (of een andere ruimte) weleens zou mogen aanpakken. Vraag dan nu gratis Lilians cursusbladen aan, waarmee je een ontwerp kunt maken voor je eigen thuiswerkplek. Ze stuurt je de bladen toe met aanwijzingen om je op weg te helpen.

Start: wanneer jij wil

Kosten: kosteloos

Stuur Lilian een bericht om de bladen aan te vragen en vertel haar om welke ruimte het precies gaat.

Coby Roerhorst en Mieke van Herk van AbFab Academy bieen webinars aan ter ondersteuning van ondernemers in deze crisistijd

‘Wat kan er wèl?’: dagelijkse zoomsessies

met Coby Roerhorst en Mieke van Herk – AbFab Academy

Voor wie en wat: Mensen kunnen zich dagelijks aanmelden via mail of WhatsApp om mee te doen aan Zoom-sessies, waarin we mogelijkheden delen, vragen beantwoorden, elkaar tips geven, voor empowerment zorgen en bevlogenheid en betrokkenheid blijven bevorderen door de crisis heen.

Start: elke dag, via zoom

Kosten: kosteloos

Meer info/aanmelden: met een WhatsAppje of sms naar 06-10695847 (Coby) of 06-29284425 (Mieke)

Yvonne Dam helpt je met tips over online werken nu je noodgedwongen thuis zit

Persoonlijk advies over online werken

Initiatief van Yvonne Dam – Amaze Yourself

Voor wie en wat: Yvonne heeft ruimte in haar agenda gereserveerd om je te helpen als je nu met je handen in het haar zit omdat jij thuis bent en je wilt weten hoe je online verder kunt. Je wil per slot van rekening toch kunnen werken en je business voortzetten!

Start: wanneer jij wil

Kosten: kosteloos

Stuur Yvonne een mail: yvonne@amaze-yourself.com

De dames van het Platform Burnout preventie bieden een luisterend oor en advies

Luisterend oor en hulp

Initiatief van Platform Burnout Preventie

Voor wie en wat: Een luisterend oor voor de kleine ondernemers die het nu extra zwaar hebben, dat bieden de dames van PBOP. Heb je geen idee meer hoe je nu je zaken aan moet pakken omdat je inkomsten wegvallen? Zie je allerlei beren op de weg? Tollen de gedachten door je hoofd en lukt het niet om het op een rijtje te krijgen? Vraag ons dan. We helpen je graag!

Start: wanneer jij wil

Kosten: kosteloos

Stuur een WhatsAppje met je naam naar 06-18474408. Zij bellen je zo snel mogelijk terug.

SPodcast Starterspakket van Tyana Golsteijn corona crisis

Podcast Lanceerpakket

Initiatief van Tyana Golsteijn – Blackbird Creatives

Voor wie en wat: voor iedereen die deze periode wil gebruiken om eindelijk met podcast te beginnen. Tyana begeleidt je van begin tot eind, regelt de techniek, de nabewerking van de eerste 4 podcasts en alles wat erbij komt kijken. Op aanvraag biedt ze ook ondersteuning bij video- en audiobewerking

Start: wanneer jij wil

Kosten: €500 excl.

Starten of meer info: schrijf een mailtje