Ondernemen ja of nee, vrouwen-ondernemen.nl informeert, inspireert en ondersteunt

Je loopt al een tijdje met de gedachte rond: eigenlijk lijkt het je wel wat om voor jezelf te beginnen. Maar bij het idee alleen al begint je hoofd te duizelen van alle vragen die bij je opkomen.

Toen ik moe was van zoeken, leerde ik vinden

(Friedrich W. Nietzsche)

Is het wel verstandig om ‘zomaar’ voor jezelf te beginnen? Waar moet je allemaal aan denken om je ondernemersdroom realiteit te laten worden? Wat heb je er voor nodig en wat moet je vooral niet vergeten? Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel natuurlijk en zaken regelen met de Belastingdienst. Maar waar moet je nog meer rekening mee houden? En, natuurlijk het belangrijkste: kan je dat wel, ondernemen? Heb je de juiste eigenschappen en de juiste vaardigheden om voor jezelf te beginnen? Zou het je wel lukken om zelf iets op te bouwen? Is dat niet te veel van jezelf gevraagd?

Onderaan deze pagina vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het doorhakken van die knoop in deze oriëntatie fase. Je zult zien dat er niet één proto-type ondernemer bestaat, maar dat er veel manieren zijn, waardoor ieder op haar eigen manier succesvol kan zijn. Mocht je besluiten om inderdaad de stap te wagen en voor jezelf te beginnen, dan kun je op de pagina’s voorbereiding en eigen bedrijf lezen waar je in de eerste opstartfases aan kunt denken.