Starten met ondernemen, vrouwelijk ondernemerschap

Je speelt de laatste tijd met het idee of misschien heb je er altijd van gedroomd: starten met ondernemen. Het lijkt je dé manier om je eigen koers te kunnen varen. Je professionele en persoonlijke ambities waar te kunnen maken. Dé manier ook om je werk- en je privé-leven te combineren.

Starten met ondernemen

Maar waar begin je? Wat zou je willen doen? Heb je wel de juiste kwaliteiten en voldoende kennis om te starten als ondernemer? Want wat maakt je een goede ondernemer? Waar moet je aan denken bij het starten met ondernemen? Wat komt er allemaal bij kijken om voor jezelf te beginnen? Financieel gezien? Hoe pak je die marketing en acquisitie aan? En hoe kun je er voor zorgen dat je bedrijf groeit?

Informatie is nog geen kennis, kennis is nog geen wijsheid en wijsheid is nog niet vooruitzien. Maar informatie is wel de noodzakelijke eerste stap voor dit alles

(Arthur C. Clarke)

Voor jezelf beginnen? Alle informatie vind je hier!

Voordat je definitief knopen doorhakt, wil je daarom weten wat je wanneer te wachten staat en waar je aan moet denken om de kans op succes te vergroten. Op vrouwen-ondernemen.nl vind je alle informatie en inspiratie die je daarbij nodig hebt!

Klik op het onderstaande blok ‘Ondernemen, ja/nee’ als je je afvraagt of het ondernemerschap iets voor je zou kunnen zijn. Staat je besluit vast en krijgen je plannen vorm? Klik dan via het blok ‘Voorbereiding’ naar de informatie die je goed van pas komt in die turbulente eerste start-fase. Onder ‘Eigen bedrijf’ vind je de informatie die je helpt om jouw bedrijf en jezelf als ondernemer verder te ontwikkelen en te groeien.

Ondernemen, ja/nee

Ben ik dat wel, een ondernemer? Welke eigenschappen heb je eigenlijk nodig en waar moet je over nadenken voordat je de knoop echt doorhakt?

De voorbereiding

…om goed van start te gaan met je eigen bedrijf. Kamer van Koophandel en Belastingdienst, administratie en marketing. Wat moet je allemaal regelen?

Je eigen bedrijf

Het ‘echte werk’ gaat nu beginnen. Aandacht krijgen, klanten vinden, je product of dienst aan de man brengen. Hoe zorg je ervoor dat je onderneming een succes wordt?