In gesprek met Sandra Kok van You! Consultancy

In gepsrek mte Sandra Kok van Live your BLISS

Waarom Sandra?
Omdat zij haar ondernemerschap heeft gebouwd op haar kwaliteit om te fungeren als klankbord en helicopterview.

Paradepaardje:
You! Consultancy

Typisch Sandra:
flinke dosis lef en humor       PROSECCO      geen hokje     leiderschap nemen over je leven en carrière     fijne relatie   groene thee en caramel&zeezoutchocola     gek op reizen   wandelen en tuinieren    dwergkonijn Cino   lezen      LUISTER NAAR JE HART


Opeens kun je helemaal klaar zijn met het leven dat je leidt, al is het nog zo leuk en beschouwen anderen het als de krenten uit de spreekwoordelijke pap. Na 25 jaar in loondienst te hebben gewerkt als onder andere directiesecretaresse, Personal Assistant en marketingcommunicatie-medewerker, besloot Sandra Kok het over een andere boeg te gooien.

“In loondienst fungeerde ik geregeld als klankbord voor mijn collega’s. Daar wilde ik meer mee doen. En die kwaliteit was, en is nog steeds, de basis voor mijn bestaan als ondernemer. Samen met mijn vermogen om in korte tijd tot de kern te komen, snel te schakelen en overzicht te krijgen.”

Bewust van talenten en kwaliteiten

“Dat is ook wat ik voor mijn klanten wil bij mijn ‘Live your BLISS’. Wanneer ik met iemand werk, is het mijn doel dat hij of zij zich bewust wordt van zijn of haar talenten en op basis daarvan keuzes durft te maken. Weg uit het veilige hokje. Gaan voor het moment van stralen, leven en werken vanuit je hart. Leiderschap nemen over je eigen leven en carrière. Het is enorm verrassend wat er gebeurt wanneer je iemand uit het standaard werk- en denkpatroon haalt.”

Ondernemen met hobbels en bobbels

“We zijn nu ruim 10 jaar verder en hoewel het best pittig is geweest op sommige momenten, zou ik voor geen goud meer fulltime werknemer willen zijn. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om niet alleen maar door te blijven gaan wanneer je in zwaar weer zit. Dat is vaak je eerste reactie: er moet geld in het laatje komen, dus ga je harder werken en neem je weing rust. Maar je mist daardoor wat er om je heen gebeurt en daarmee ook kansen en mogelijkheden. Voor mij betekende rust nemen en ruimte creëren ook het loslaten van dingen waar ik geen invloed op heb en aan de slag gaan met die dingen waar ik wel iets aan kon veranderen.”

“In die tijd heb ik ook in mijn privé-leven het nodige moeten verwerken. Het doet je beseffen dat werk belangrijk en geld nodig is, maar dat er tegelijkertijd andere zaken veel belangrijker zijn. Het leven is te mooi en te waardevol om keuzes te maken om verkeerde redenen. Of om dromen die je hebt dromen te laten. Leef, volg je hart en geniet!”

Interim klussen

“Ik ben mijzelf blijven ontwikkelen en ben alleen maar dichter bij mezelf gekomen. Mijn sterke punt, en tegelijkertijd ook mijn valkuil, is mijn brede blik en interessegebied. Ik kan en doe, soms te, veel.”

“Focussen is fijn op momenten dat het nodig is, het brede interessegebied verruimt mijn blik ten aanzien van kansen. Zo was, in de tijd dat ik het financieel zwaar had, de kans om parttime interimwerk te doen voor mij dé oplossing. Was ik daarmee mijn vrijheid kwijt? Nee, het gaf me rust op financieel vlak en de vrijheid die het ondernemerschap mij biedt. Mijn grote doel is en blijft hetzelfde. Daar worden alle dingen die ik onderneem aan getoetst.”

Live your BLISS

“Na allerlei ondernemerservaringen ben ik weer terug bij dat waar ik destijds mee begon: het begeleiden van mensen om hun kwaliteiten en talenten ten volle te benutten. Maar met een groot verschil: ik heb nu veel meer ervaring, meer kennis en meer tools tot mijn beschikking.”

“Dat iedereen middenin de crisis van 2010 wel een coach of mentor gebruiken kon, maar niemand daar geld aan uitgaf is een ander verschil. Ik merk dat mensen nu bewuster en anders leven. Met minder focus op materialisme en meer op genieten en doen waar ze blij van worden. Echt ‘live your BLISS’ dus! “

Vrijheid en ervaringen

“Vrijheid was en is mijn grote wens als ondernemer en die heb ik zeker gekregen. En natuurlijk krijg je wel eens het deksel op je neus, omdat niet iedereen altijd is wie ze lijken te zijn. Het belangrijkste is dat ik daarvan geleerd heb en dat ik nu bepaalde zaken anders ingeregeld heb: zo leg ik afspraken bijvoorbeeld beter vast en vraag ik deels betaling vooraf.”

“Ik ben trots op de stappen die ik de afgelopen 10 jaar, met en zonder hulp gezet heb en dat ik dit jaar mijn 2e jubileum heb mogen beleven. Het combineren van mijn talenten en kennis en daar anderen van laten profiteren, maakt me iedere dag weer blij. Er zijn nog heel leuke nieuwe en totaal andere ideeën in ontwikkeling.”

Gouden tip!

“Er zijn teveel startende ondernemers die denken dat ze aan alles gedacht hebben en toch veel vergeten. Ondernemen draait om meer dan een businessplan en een topidee. Ga in gesprek met andere ondernemers. Vraag ze hoe zij gestart zijn.”

Van Sandra voor jou!

Speciaal voor alle lezers van vrouwen-ondernemen.nl heeft Sandra een cadeau met een waarde van €425 tot bijna €750. Plan een Be Your Own Leader-traject van 3 of 6 maanden met haar, mail haar met de vermelding VOBliss en krijg 25% korting op de totaalprijs. Zorg dat je er snel bij bent, want er zijn slechts 7 plaatsen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.