‘De ondernemer staat centraal in de dienstverlening van CijferMeester. Wat doet die ondernemer? Hoe kan de onderneming verbeterd worden? We adviseren onze cliënten, betrekken hen bij de prestaties van de onderneming, gewoon via internet. Dat kan dagelijks zijn, maar ook wanneer het hen het beste uitkomt. Zo kan de ondernemer heel snel op kansen en bedreigingen inspelen.’

Oprichter/Algemeen directeur: Casper Klop

Wij combineren de betrokkenheid en de toegankelijkheid van een klein en informeel administratiekantoor met de kennis, faciliteiten én continuïteit van de grote administratie- en accountants-kantoren.

Informatie franchise-formule CijferMeester

Hoe is de formule CijferMeester ontstaan?
In onze branche komen steeds meer ZZP-ers. Zij kunnen echter niet terugvallen op een backoffice met uitgebreide kennis op het ingewikkelde administratief-financiële gebied zoals die bij de grotere accountantskantoren bestaan. Een administratieve ZZP-er die zich bij de CijferMeester aansluit, wordt door ons opgeleid en permanent ondersteund. Naar de klant toe is dat een goede waarborg voor kwaliteit en continuïteit.

Wat maakt CijferMeester uniek?
CijferMeester vult het gat op dat bestaat tussen de kleine en de grote administratie- en accountantskantoren. Wij bieden onze cliënten de voordelen van de betrokkenheid en de toegankelijkheid van een klein en informeel administratiekantoor, gecombineerd met de kennis en faciliteiten én de continuïteit van grote administratie- en accountantskantoren.

Hoe is de organisatie opgebouwd?
CijferMeester is een franchiseorganisatie met meer dan 60 vestigingen. De kantoren van de individuele CijferMeesters worden lokaal ondersteund door regiokantoren voor hun dagelijkse vraagstukken. Op het hoofdkantoor zorgen wij voor de automatisering, de marketing en de waarborging van de kwaliteit en kennis.

Waarom is CijferMeester ideaal voor een ondernemende vrouw anno 2015?
Bij CijferMeester heerst een open en informele bedrijfscultuur. Wij ondersteunen de individuele CijferMeester één op één, waardoor het persoonlijke contact verder versterkt wordt. Vrouwen kunnen op deze manier gemakkelijk hun eigen identiteit ontwikkelen. En dat is erg belangrijk binnen onze branche; het zijn vaak de persoonlijkheid van de dienstverlener zelf én zijn/haar kwaliteiten die de doorslag zijn voor een ondernemer om klant te worden.

Daarnaast is het werken als CijferMeester ook praktisch gezien ideaal: je kunt je kantoor van thuis uit starten, zodat je flexibel je werk en gezin kan combineren. En voor het garanderen van de continuïteit naar klanten toe, kun je terugvallen op de stevige organisatie achter CijferMeester.

Hoe ziet een ideale franchisenemer eruit?
Een CijferMeester heeft minimaal een HBO opleiding aangevuld met praktijkervaring, bij voorkeur in het ondersteunen van zelfstandig ondernemers. Affiniteit met het ondernemerschap mag niet ontbreken, net als de wil om bij te dragen aan het succes van MKB-ondernemers.

Wat biedt CijferMeester een franchisenemer?
Ons doel als franchisegever is om elk kantoor succesvol te laten zijn: de behoeften van elke CijferMeester worden één op één ingevuld. Vanuit het hoofdkantoor zorgen wij verder voor de marketing van het CijferMeester-concept. Iedere aangesloten CijferMeester maakt daarbij natuurlijk gebruik van de centrale organisatie om tegen lage prijzen software en briefpapier in te kopen en de praktijkgerichte trainingen te volgen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een netwerk van experts zoals bijvoorbeeld ervaren fiscalisten. Daarnaast heb je als franchisenemer heel veel collega’s met ervaring in uiteenlopende branches, bij wie je terecht kunt met vragen.

Wat is de groeiverwachting van CijferMeester?
We willen in Nederland een kwaliteitsnetwerk van CijferMeester-administratiekantoren bouwen. We verwachtten jaarlijks te groeien met 10 kantoren tot een totaal van 130.

Een laatste woord aan de ondernemende vrouwen?
Een ondernemer neemt risico’s. Een boekhouder probeert die risico’s juist zoveel mogelijk te beperken. Veel ondernemers die hun eigen admnistratiekantoor willen starten, hebben daardoor een haat/liefde-verhouding met inhoud en vorm. Je aansluiten bij een franchiseformule geeft je de kans om mee te varen op de marketingactiviteiten van de overkoepelende organisatie en geeft een gevoel van zekerheid. Je hebt je eigen onderneming, terwijl je ook collega’s hebt én een netwerk van specialisten. Je bent dus wel zelfstandig, maar niet alleen!

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op  www.cijfermeester.nl of of stuur een mailtje naar contact@vrouwen-ondernemen.nl voor meer informatie!

Formule informatie

Opgericht in:                                             2006
Aantal vestigingen (eigen en franchise): Drie eigen vestigingen en 60 franchisekantoren door heel
Nederland
Entreegeld:                                               € 4.300
Jaarlijkse fee:                                           € 4.728 (voor 2015)
Investering:                                              niet van toepassing
Benodigd eigen vermogen:                     afhankelijk van de liquiditeitsbegroting
Gemiddelde jaaromzet:                           €55.000 tot €80.000

Ervaring CijferMeesters