Gezocht:klusjesvrouw!

Gezocht: klusjesvrouw. Foto titel Workshop Rustieke Hamer Mastertools boorhamer

Het aantal alleenstaanden groeit in Nederland en daarmee ook het aantal alleenstaande vrouwen. Vrouwen die klusjes in huis niet altijd zelf kunnen doen. Vrouwen die niet elke keer familie, vrienden of buren om hulp willen vragen. De verwachting is dan ook dat de vraag naar mensen die kleine en grotere klussen kunnen uitvoeren zal toenemen. Een mooie kans dus als jij graag klust en er hard over nadenkt om van je hobby je beroep te maken!

Want al zou je het niet meteen denken: als vrouwelijke klusser heb je een aantal pluspunten in vergelijking met mannelijke concullega’s. Lang niet elke alleenstaande vrouw vindt het namelijk een prettig idee om een ‘vreemde’ klusjesman in huis te hebben. Het vooroordeel dat mannen na het ophangen van de lamp of het boren van een gat de rommel niet opruimen houdt hen tegen om een klusjesman in te huren.

Ervaringen van klanten leert verder dat klusjesvrouwen een groter oog voor detail hebben, beter meedenken en vaker met creatieve oplossingen komen.

Starten als klusjesvrouw

Genoeg positieve signalen uit de markt dus om een toekomst als klusjesvrouw serieus te overwegen. Zeker als je altijd al van klussen hield en een carrièreswitch overweegt.

Welke diensten zou je als klusjesvrouwwillen aanbieden? Welke kluservaringen heb je opgedaan en bij welke van die klussen had je het meeste plezier? Is er nog kennis die je nodig hebt om je klanten goed te kunnen helpen? Op welke gebieden zou je nog een training of cursus willen volgen? Het helpt je om vol zelfvertrouwen jouw succesvolle bedrijf op te bouwen. En het zorgt ervoor dat je de verwachtingen die klanten hebben van een klusjesvrouw helemaal waarmaakt.

Goed gereedschap: het halve werk

Natuurlijk zijn jouw kwaliteiten en vaardigheden als klusjesvrouw het allerbelangrijkste bij het uitvoeren van jouw opdrachten. Maar onderschat de toegevoegde waarde van goed gereedschap niet! Je werkt er prettiger door, hebt minder ergernissen tijdens het uitvoeren van een klus en krijgt mooiere eindresultaten. Natuurlijk vergt het een behoorlijke investering. Een goede hamer, een stevige schroevendraaierset, een tang, een beitel en een boorhamer kopen, betaalt zich echter in de loop van de tijd vanzelf terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.