Is het altijd al jouw droom geweest om een eigen horecabedrijf te runnen? Om de eigenaresse van een restaurant te worden? En zie je deze droom nu eindelijk waarheid worden? Dan is er de komende tijd nog veel werk aan de winkel om het restaurant van alle gemakken te voorzien.
Het succes van jouw onderneming valt of staat immers met de basis. Als de inrichting niet klopt en je niet over de juiste apparatuur beschikt, is het heel lastig om een succesvol restaurant te runnen. Maar waar begin je? Het is niet gek als er nu heel veel op je afkomt. Daarom hebben we in dit artikel de belangrijkste horeca-apparatuur op een rijtje gezet. De volgende apparaten zijn absoluut onmisbaar in jouw restaurant.
Koelen en opbergen
Wees je ervan bewust hoeveel ingrediënten je in huis moet halen om een restaurant te runnen. Zelfs met een relatief kleine menukaart betekent dit dat je flink wat opbergruimte nodig hebt. Zowel in de koeling als daarbuiten. Koelapparatuur is dan ook sowieso onmisbaar. Denk aan grote koelkasten, maar ook aan een barkoelkast voor populaire drankjes en wijnen en een kwalitatieve vriezer.
Kies apparatuur die passen bij de capaciteit van het restaurant. Het is logisch dat je in het begin minder nodig hebt dan wanneer het restaurant populairder wordt. Daarom is het ook goed om de indeling zo te maken dat je eventueel op een later moment kan uitbreiden met apparatuur.
Keukengerei
Bij apparatuur moet je niet alleen denken aan de gigantische apparaten van Horeca Gemak die nodig zijn om producten te koelen en te verwerken, maar ook aan de kleine onmisbare hulpmiddelen bij het bereiden van voedsel. Bedenk alleen maar eens wat je normaal gesproken in je eigen keuken voor keukengerei gebruikt als je gewoon een simpel gerecht maakt. Het zal je verbazen hoeveel je nodig hebt bij het bereiden van maaltijden. Zeker in een restaurant.
Lees je daarom goed in en laat je informeren door deskundigen. Je kunt eventueel ook om advies vragen bij je eigen chefkok. Welke spullen heeft hij of zij zeker nodig? Dit is ook een kwestie van uitproberen. Zorg er in elk geval voor dat de basis klopt voor de openingsdagen en laat het keukenpersoneel die dagen opschrijven wat ze nog tekortkomen. Zo vul je de keukengerei na verloop van tijd gewoon aan.
Schoonmaakapparatuur
En last but not least… schoonmaakapparatuur. Hygiëne speelt uiteraard een belangrijke rol in elk horecabedrijf. Om de gezondheid van je gasten te waarborgen, is het belangrijk dat hier extra aandacht aan wordt geschonken. Bovendien ben je als horecaonderneming ook verplicht om hier extra in te investeren.
Schoonmaakapparatuur is dan ook absoluut onmisbaar. Bovendien maakt dit het werk een stuk gemakkelijker. Met een professionele horeca vaatwasser gaat het afwassen bijvoorbeeld tien keer zo snel. En heb je ook nog eens minder arbeidskrachten nodig om dit te realiseren. Denk daarnaast ook aan schrobmachines en andere noodzakelijke materialen en apparaten die het gemakkelijker maken om de hygiëne hoog te houden.