Plan 2017 met een Bullet Journal

4 reacties

 1. Sinds een paar jaar gebruik ik een zgn Passion Planner, een grote papieren planner naast mijn digitale agenda, waarin ik uitsluitend afspraken noteer.
  Wekelijks trek ik tijd uit (op mijn gemak met een kopje koffie, kleurpotloden en mijn agenda op tafel) om de komende week te overdenken, en te plannen.
  Dat alles op basis van een maandplanning, die ik eerder maakte op basis van een aantal nieuwe ideeën die uit een brainstorm zijn voortgekomen, en mijn lopende projecten en afspraken.
  Sinds ik deze planner gebruik heb ik meer overzicht en ben ik beter voorbereid op de korte en de langere termijn.

  1. Author

   Dat klinkt bijna hetzelfde als een bullet journal. Kun je ook je persoonlijk leven makkelijk meenemen in de Passion Planner? Ik gebruik het bullet journal nu een maand en moet nog steeds wat wennen. Ik merk wel dat ik niet meer het gevoel heb iets te vergeten. En dat scheelt al, niet meer dat onrustige gevoel dat je iets over het hoofd ziet.

 2. Ik heb het ook begin van dit jaar ontdekt en vind het fantastisch 🙂 Ik had vroeger altijd 5 verschillende notitieboekjes (en nooit het juiste bij de hand).
  Ik heb naast mijn zakelijke doelen ook mijn persoonlijke doelen voor dit jaar ingeschreven. Heel handig.
  En door de inhoudsopgave vind ik (gesprek-)notities enzovoort gemakkelijk en snel terug.

  1. Author

   Hai Katja, ik ben ook echt om en vind het ideaal. Op de een of andere manier krijg je veel meer rust als je alles in één boekje bij elkaar hebt. Het enige wat ik aan het overwegen ben is om over te stappen naar een ringband-vorm, om zo toch meer scheiding aan te kunnen brengen in mijn logs en mijn notities. Met mijn hanenpoten is het gewoon niet zo makkelijk zoeken in mijn index 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.