Getipt: Vrouwenpower in drie boeken

Als ondernemende vrouw leer je gebruik te maken van en te vertrouwen op je eigen sterke punten en krachten. Maar soms kun je grote stappen vooruit maken door te leren van de inzichten, ervaringen en ideeën van andere vrouwelijke ondernemers. En wat is dan prettiger dan dat al lezend in een boek te doen? Vouchercloud stuurde ons een tip over drie boeken van drie succesvolle vrouwen, die elke ondernemende vrouw eigenlijk gelezen moet hebben.

Gelijke monniken, gelijke kappen

Allereerst ‘Lean In: Vrouwen, werk en de weg naar succes’ van Sheryl Sandberg.  Sheryl Sandberg, chief operating officer bij Facebook, verandert met haar boek de visie die we hebben over wat vrouwen nìet kunnen naar wat ze wèl kunnen bereiken. In haar boek mixt zij persoonlijke anekdotes met harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen. Vrouwen staan zelf vaak hun persoonlijke groei in de weg, dikwijls uit onzekerheid of omdat zij zich niet durven of willen verzetten tegen maatschappelijke conventies. In het boek vind je praktische adviezen over onderhandelingstechnieken en het bouwen aan een bevredigende carrière. Het spoort vrouwen aan om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. En het boek laat zien hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis.

Starten in een notendop

Als (startende) ondernemer kan ‘Masterclass Ondernemen‘ van Annic van Wonderen eigenlijk niet op je nachtkastje ontbreken. In dit boek deelt zij al haar kennis, tips en adviezen over het opzetten van haar nu absoluut succesvolle modesite met de lezers. De onderwerpen die aan bod komen, zijn echter niet tot de online wereld beperkt, maar zijn voor alle ondernemers van belang: social media, pr en marketing, netwerken, tips & tricks en valkuilen. Het boek leest ontzettend lekker weg, is zeer inspirerend en eigenlijk een echte must have!

Balans en financiële onafhankelijkheid

Ten slotte een derde absolute lees-must. Vers van de pers is ‘The Power Playbook’ van La La Anthony. Het is een handleiding voor succes op professioneel gebied, waarbij financiële onafhankelijkheid en balans de sleutels vormen voor een gelukkig leven. Van de naam van de schrijfster word je al vrolijk: La La Anthony is een entrepreneur met een succesvolle modelijn, cosmeticazaak, talkshow en acteercarrière. Het succes kwam haar niet aanwaaien en met dit no-nonse advies kun je gelijk aan de slag. Het enige minpunt: omdat dit boek zo vers van de pers is, is het momenteel alleen in een engelstalige versie te verkrijgen.

 

Zin gekregen om deze topboeken te lezen? Dat komt goed uit, want we mogen drie bol-bonnen van €25,- weggeven. Laat per mail of met een berichtje op onze FB-pagina weten welk boek jij andere vrouwelijke ondernemers aanraad en maak kans op één van de bol-bonnen.  En niet getreurd als je niet één van de gelukkigen bent; kijk snel voor je eigen kortingscode bij bol en vul je boekenplank aan met enkele inspirerende boeken. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.